Русия изпраща още свещеници в Украйна

Украйна
11:16 - 16 Юли 2024
962
Русия изпраща още свещеници в Украйна

Московската патриаршия изпрати още една група свещеници от Руската православна църква във временно окупираните територии, за да подкрепят ранените руски войници и да ги убедят да се върнат на фронта, предаде днес Укринформ, позовавайки се на информация, съобщена от украинския Център за национална съпротива в „Телеграм“.

„Врагът изпрати нова група свещеници на руската църква във временно окупираните територии. Свещениците в служба на ФСС [Федерална служба за сигурност на Руската федерация] официално бяха изпратени, за да работят в болници и да оказват „подкрепа“ на ранените окупатори. В действителност, обаче, те ще подстрекават руски войници да се върнат на фронтовата линия“, се казва в съобщението.

Центърът за национална съпротива също така отбеляза, че руските църковни служители ще извършват богослужения за местни жители, по време на които ще ги убеждават да подкрепят войната и ще прехвърлят вината за конфликта върху жертвата на продължаващата агресия – Украйна, пише БТА.

„Пропагандата е сериозно престъпление, за което е предвидено [поемането на] отговорност“, подчерта Центърът за национална съпротива.

Кремъл е подготвил беседи за деца от окупираните територии на Украйна, възхваляващи окупаторите, посочи Укринформ.