Русия показа новия „Аурус” за $150 000 (ГАЛЕРИЯ+ВИДЕО)

Супер кабриолетът, конкурент на „Бентли“ и „Ролс-Ройс“, дефилира на Червения площад в Деня на Победата

Актуални новини
13:47 - 09 Май 2019
6519
Русия показа новия „Аурус” за $150 000 (ГАЛЕРИЯ+ВИДЕО)

Нов супер автомобил показа руската марка „Аурус” точно на парада за Деня на Победата на Червения площад в Москва. Това е четвъртият модел в гамата на „Аурус”. Кабриолет се присъединява към седана и лимузината Senat и минивана Arsenal. Стартовата цена на уникалното возило, спрягано като конкурент на луксозните марки „Бентли” и „Ролс-Ройс”, е 150 000 долара.

Машината все още не е получила собствено име. Колата ще замени досегашните кабриолети ЗИЛ, които властта в Русия използваше за участие в празнични събития. Откритият супер автомобил е построен на същата платформа като останалите в семейството на „Аурус”, но пътният му просвет е с 20 мм по-нисък.

Кабриолетът се задвижва от хибридна система, включваща 4,4-литров бензинов турбо V8 двигател с 800 к.с. и електромотор. Същият агрегат се използва при лимузината и седана. Той работи в комбинация с 9-степенна автоматична скоростна кутия КАТЕ, руско производство и система за задвижване на четирите колела.

Предната част на автомобила е същата като при седана. Разликите започват след предните стойки. Кабриолетът е с две големи врати, за да може да се улесни достъпът до задната част, както и с мек свалящ се покрив с оригинална конструкция.

Автомобилът разполага със специален „параден“ режим на движение, при който скоростта е ограничена на 20 км/ч, а работа на окачването и трансмисията е максимално мека, за да бъде осигурено плавно движение по паветата на Червения площад.