Русия пуска повече самолети до България

Актуални новини
16:59 - 14 Юли 2021
1994
Русия пуска повече самолети до България

Русия увеличава от 24 юли броя на редовните полети до Австрия, Белгия, България, Унгария, Гърция, Ливан, Хърватия и Етиопия. Това съобщиха днес пред журналисти от местния оперативен щаб за борба с новата коронавирусна инфекция, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Два полета седмично ще започнат да се изпълняват до Австрия по маршрута Санкт Петербург-Виена. До България ще има седем полета седмично от Санкт Петербург до София и Варна, както и четири от Санкт Петербург до Бургас и един от Екатеринбург до Бургас.

Броят на полетите от Москва до Будапеща (Унгария) ще нарасне до четири на седмица, а от Санкт Петербург до Будапеща - до два. Полетите от Москва до гръцките градове Солун и Ираклион ще станат седем на седмица, а от Москва до Бейрут (Ливан) - три на седмица. Ще има три полета седмично до Хърватия по маршрута Москва-Загреб и пет по маршрутите Москва-Сплит и Москва-Дубровник. Броят на полетите от Москва до Адис Абеба ще увеличи до четири на седмица.

Освен това руският щаб е взел решение да възобнови от 24 юли международните полети от летищата в Архангелск, Новокузнецк и Орск.

Оперативният щаб на Русия препоръчва гражданите да бъдат ваксинирани, преди да летят за чужбина, за да се предпазят от нова коронавирусна инфекция.