Русия съобщи за 31 жертви на украинското настъпление в Курска област

Русия
12:58 - 21 Август 2024
1476
Русия съобщи за 31 жертви на украинското настъпление в Курска област

Русия съобщи за 31 жертви на украинското настъпление в Курска област. Това съобщава руската държавна агенция ТАСС с позоваване на "медицински служби".

"Към сутринта на 21 август беше потвърдена смъртта на 31 души в резултат на атаката на украинските въоръжени сили срещу Курска област, 143 са получили наранявания с различна степен на тежест. От тях 79 души са хоспитализирани, включително 4 деца", каза източникът на агенцията.

В същото време предния ден ТАСС написа, позовавайки се на същия източник, за 17 загинали и 140 ранени.

Преди това, на 12 август, изпълняващият длъжността губернатор на Курска област Алексей Смирнов на среща за ситуацията в пограничните райони на Русия с участието на Владимир Путин съобщи за 12 загинали и 121 ранени, включително 10 деца.

Трябва да се има предвид, че много населени места бързо и неорганизирано преминаха под украински контрол, включително град Суджа, и не е ясно дали там има загинали хора и дали те са включени в тази сводка.

Русия дава информация само за цивилните жертви. Не е ясно колко руски военни са загинали, но в руските канали в Телеграм има публикации за наборни войници, които са в неизвестност след нахлуването.

Путин обеща да не изпраща наборни войници в Украйна, но може да се допусне, че в Курска област е имало разположени наборници е вероятно сред тях да има загинали, ранени и такива в неизвестност.