Русия ще насочва конфискувани стоки за нуждите на армията

Русия
14:34 - 27 Януари 2023
2163
Русия ще насочва конфискувани стоки за нуждите на армията

Правителството на Русия предложи да не се унищожават конфискуваните стоки на леката промишленост, а да се предават на министерството на извънредните ситуации и министерството на отбраната.

Законопроектът предполага поправки, според които да се промени редът на унищожаване на стоки в рамките на дела за административни нарушения, съобщи Медуза.ио.

В пояснителна бележка се казва, че митническите служби и сега могат да предават конфискуваните стоки, в това число - дрехи и обувки на медицински и образователни организации, на органите по социална защита. 

За реализирането на тези норми авторите на законопроекта предлагат конфискуваните стоки, иззети от митницата да се насочват към министерството на отбраната и министерството на извънредните ситуации.

През септември 2022 година Сметната палата на Русия предложи конфискуваните стоки да не се унищожават, а да се продават, за да се увеличат доходите в бюджета на страната.

След обявяването на мобилизацията в Русия през септември 2022 г. мобилизираните и техните семейства се оплакваха, че им се налага сами да се снабдяват с дрехи, обувки, стелки, спални чували и друга екипировка.