Русия ще представи документи, показващи истинските събития в Буча

Това обяви министърът на външните работи Сергей Лавров

Новини
22:04 - 04 Април 2022
4520
Русия ще представи документи, показващи истинските събития в Буча

Русия ще представи документи, показващи, по думите й, истинската същност на събитията в украинския град Буча.

Това посочи министърът на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров, цитиран от АФП. БГНЕС припомня, че Москва бе обвинена заради масовите убийства на цивилни там.

„Днес чрез нашия постоянен представител в ООН ще организираме пресконференция, на която ще бъдат представени конкретни документи за истинската същност на събитията“, заяви ръководителят на руската дипломация.

Руското външно министерство съобщи, че конференцията ще се проведе в 22.30 ч. българско време в централата на ООН в Ню Йорк.

Кремъл вече категорично отхвърли всички обвинения, свързани с откриването на голям брой трупове на цивилни граждани в Буча, близо до украинската столица Киев, след изтеглянето на руските сили.

Лавров нарече изображенията на починалите "фалшиви", и ги нарече част от кампания на пропаганда и дезинформация.

По-рано днес говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира призива на президента на САЩ Джо Байдън руският президент Владимир Путин да бъде изправен пред Междуналодния трибунал в Хага за извършването на военни престъпления, предаде в. „Правда".

Захарова препоръча на Вашингтон Трибуналът първо да се занимае със случилото се в Югославия, Ирак, Косово и Япония.

„Нека започнат първо разследванията на бомбардировките над Югославия и окупацията на Ирак. Все още можете да намерите инициаторите на „продукциите в Сребреница". И, разбира се, търговията с органи в Косово под прикритието на американски служители", написа Захарова в канала си в Telegram.