Русия унищожи база на НАТО в Очаков (ВИДЕО)

Русия
13:56 - 25 Февруари 2022
7860
Русия унищожи база на НАТО в Очаков (ВИДЕО)

Руската армия унищожи новострояща се военноморска база за кораби на НАТО в украинския град Очаков, разположен е на брега на Черно море, край устието на Днепър.

Според данните украинските граничари не оказват никаква съпротива на руските части, системите за противовъздушна отбрана на въоръжените сили на Украйна са потиснати, а военната инфраструктура на авиобазите е изведена от строя.

В същото време информацията на чуждестранните медии за руски самолет, за който се твърди, че е свален над територията на Украйна, не отговаря на действителността.

Появи се информация от Луганск, че градовете Счастье и Станица Луганская попадат под контрола на армията на ЛНР. В същото време от Донецк бяхме информирани за превземането на Мариупол от войските на ДНР и Херсон от руснаците, както и за установяване на контрол над Севернокримския канал. Освен това ръководителят на ДНР обяви унищожаването на щаба на ООС.

Кадрите, които се появиха в мрежата, показват тежък дим в Очаков. Съобщава се, че строящата се военноморска база за кораби на НАТО фактически е унищожена.

Освен това се появиха данни, че град Харков е заобиколен от руски войски, а беларуските танкове са преминали границата на Украйна.

Украинските СМИ потвърждават информацията за унищожаването на склада за горива и смазочни материали на въоръжените сили на Украйна в района на Хмелницки в резултат на ракетно-бомбен удар. В Днепропетровска област горят военни складове в Краснополие и Марганец.

В област Виница в градовете Тулчин и Бохан се наблюдават пожари във военни части на Украйна. Телевизионна кула беше взривена в Луцк (Волинска област), а военна част край Бровари в района на Киев изгоря.