Русия: Западът е в последен етап на провокации в Украйна

Захарова подчерта, че първоначалният план на Вашингтон е бил да се окаже икономически натиск

Украйна
19:12 - 23 Април 2022
5035
Русия: Западът е в последен етап на провокации в Украйна

Данните, публикувани в събота от руското министерство на отбраната, показват, че САЩ и партньорите от НАТО са преминали към последния етап на провокации в Украйна. Това написа в канала си в Телеграм официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"Данните, публикувани днес от руското министерство на отбраната, ясно доказват, че Вашингтон, в тясна координация с партньорите от НАТО, премина към последния етап на провокации в Украйна, които трябва да убедят световната общност в "използването от Русия на химически бойни агенти и биологични агенти", отбеляза дипломатът.

Захарова подчерта, че първоначалният план на Вашингтон е бил да се окаже икономически натиск върху Русия, за да се принуди Москва "напълно да преразгледа своите законни мерки за сигурност".

"Не се получи. Сега Щатите преминават към използването на оръжия за масово унищожение (ОМУ), всъщност към игри зад "червената линия", - заяви официалният представител на Министерството на външните работи. - Ако това се случи, жертвите ще бъдат неизчислими. Всяка от тях е на съвестта на американските стратези в офисите на Белия дом, Държавния департамент и Пентагона и на съвестта, ако е останало нещо от това, на техните киевски марионетки "