Руска астроложка предрече смърт за Кейт Мидълтън

Нещастието колоректален рак, сполетяло принцесата, е едно от най-често срещаните ракови заболявания в света и е лидер по смъртност

Шоу
14:51 - 03 Юли 2024
17550
Руска астроложка предрече смърт за Кейт Мидълтън

Феновете на кралското семейство не спират с опитите да разгадаят причините за секретността около състоянието на Кейт Мидълтън, формулирайки различни, включително и ужасни, предположения.

Известната астроложка Василиса Володина също взе отношение по темата. Тя опита да предскаже бъдещето на херцогинята. За съжаление, прогнозата й изобщо не носи добри новини на почитателите на Мидълтън.

"Хороскопът на Кейт изглежда много потискащо. Няма признаци за подобрение през следващите месеци. А есента може да влоши нещата още повече. Неуместно е дори да говорим за подробности", написа астроложката в канала си в Telegram. 

Между другото, не само прогнозата на Володина звучи ужасяващо. Наскоро онколози разказаха за особеностите на рака на дебелото черво, за който се твърди, че е диагностициран при съпругата на принц Уилям.

Нещастието колоректален рак, сполетяло принцесата, е едно от най-често срещаните ракови заболявания в света и е лидер по смъртност сред другите видове рак.

Всяка година от него се разболяват около 1 милион души и повече от 500 000 умират. Прогнозата на специалистите е изключително мрачна: броят на случаите ще продължи да расте поне през следващите 20 години заради нарастващото и застаряващо население.

Туморът на дебелото черво може да бъде предизвикан от наследственост, външна среда (диета, канцерогени) или възпалителен процес. Застрашени от него са тези, които имат болни от рак роднини, както и тези, които водят нездравословен начин на живот.

Учените са направили и още едно интересно наблюдение: високите хора боледуват по-често от рак на дебелото черво. Рискът от развитие на тумор се увеличава с около 10% с всеки следващи 5 см.

Най-големият проблем е, че злокачественият тумор на дебелото черво се диагностицира късно, затова и смъртността от заболяването е много висока. Около 40% от пациентите умират в рамките на една година от момента на откриване на тумора.

Метастазите най-често се образуват в черния дроб и перитонеума. Без необходимото лечение повечето пациенти си отиват много бързо.