Руската църква затваря, Захарова си къса ризата

Кремълските шпиони бяха откарани с кола с решетки от ДАНС

Новини
21:20 - 21 Септември 2023
14766
Руската църква затваря, Захарова си къса ризата

Москва е възмутена и шокирана от факта на изгонването на свещеници от Руската православна църква (РПЦ) от България, София цели прекъсване на отношенията между православните църкви на двете страни. Това се казва в коментар на говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, публикуван на сайта му.

 "Възмутени и шокирани сме от факта на случилото се“, отбеляза дипломатът. 

Това за пореден път показва, че сегашното ръководство на България окончателно е поело по пътя на разрушаване не само на политическите контакти между държавите, но и на културно-хуманитарните връзки между нашите народи. Сега целта е да се скъсат отношенията между сестринските Руска и Българска православна църква, братските връзки между руския и българския народ”.

Захарова посочи още, че „отговорността за бързата деградация на двустранните връзки между Русия и България е изцяло на българската страна“.

Руската църква ще затвори, а обявените от ДАНС за шпиони духовници от храма, са били откарани от българските миграционни власти в кола с решетки на прозорците, за да си съберат нещата от храма, а оттам да бъдат транспортирани до границата със Сърбия, където ще бъдат оставени, съобщи още Захарова.