Руската посланичка пя "Моя страна, моя България" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Русия
23:11 - 24 Юни 2021
29041
Руската посланичка пя "Моя страна, моя България" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Руският посланик в България Елеонора Митрофанова изпя в Пловдив пред паметника на Альоша емблематичната песен на Емил Димитров "Моя страна, моя България". Тя излезе на сцената и се включи във финалната песен, изпята от прочутия по цял свят руски хор "Турецкий", който в четвъртък привечер изнесе голям концерт в града под тепетата. 

Облечена в стилен светлосин панталон и с модерно шарено сако в същия десен посланик Митрофанова показа завиден музикален талант заедно с мъжкия хор, както и  танцувални умения. Част от руските певци развяваха българския трикольор, а руският дипломат махаше с руския флаг.

Въпреки жегата и високите летни температури няколко хиляди пловдивчани дойдоха на концерта на любимия хор на президента Владимир Путин и припяваха известните руски песни "Катюша" и "Калинка". "От Москва с любов", предаде привет на Пловдив създателят на хора Михаил Турецкий. 

Преди срещата си с почитателите си музикантите заедно с посланик Елеонора Митрофанова и почетният консул на Русия в Пловдив поднесоха цветя пред паметника на Альоша.

Легендарният ансамбъл вече няколко години обикаля Европа с турнето "Песни на победата". Това е поредното гостуване на певците от "Турецкий" в България, като концертите са безплатни. В петък те ще изнесат концерт и в София пред Паметника на Съветската армия от 19 часа.

Турнето минава през площадите на десетки европейски и азиатски столици и големи градове – не само у нас, то ще мине и през Париж, Мадрид, Любляна, Виена, Братислава, Ташкент и др. От 2018 до 2021 г. е обиколило площадите на 16 страни – и всеки концерт е помогнал за приятелството и културните връзки между световните столици.

Хорът на Турецкий е пял с руския президент Владимир Путин, като самият той често е посещавал техни концерти в Москва и в Санкт Петербург.

„Хорът на Турецкий“ е създаден от Михаил Турецкий през 1990 г. Уникалният формат и изпълнителското майсторство на неговите солисти, чиито вокален диапазон обхваща четири и половина октави са в основата на световния им успех, завладял най-големите концертни зали -  от Кремълския Дворец, до Роял Алберт Хол в Лондон, Карнеги Хол в Ню Йорк и още 100 зали в други страни.