Руската пропаганда: Време е да ударим Полша и Румъния

Украйна
11:53 - 30 Май 2023
3514
Руската пропаганда: Време е да ударим Полша и Румъния

След като тази сутрин, 30 май, дронове атакуваха Москва и Московска област и част от тях попаднаха в жилищни сгради, руската пропаганда побърза да реагира с нови заплахи и призиви да се нанасят удари, този път и срещу страни като Полша, Румъния, Словакия и изобщо държави, които оказват военна помощ на Украйна.

Освен това политическите коментатори в Русия са обезпокоени, че очевидно целите на дроновете са били резиденциите именно на руския елит и по-конкретно на министри и на самия диктатор Владимир Путин, разположени в престижния квартал Рубльовка в западните покрайнини на Москва. Ето какво, например, каза политологът Сергей Марков, цитиран от руското издание "Вьорстка": „Съдейки по факта, че половината от безпилотните самолети са били свалени над района на Рубльовското шосе, много вероятно е целите на атаките да са били резиденциите на руското ръководство - тоест президентът, министър-председателят, министърът на отбраната, ръководителят на Съвета за сигурност на Русия. Именно там се смята, че се намират техните резиденции. Значи Зеленски е дал заповед да се удари резиденцията на президента Путин през нощта?“, задава въпрос политическият анализатор.

От своя страна кремълският пропагандист номер 1 Владимир Соловьов заяви: „Време е да нанесем обезглавяващ удар. Защо, по дяволите, не унищожаваме корабите, които превозват тежко оборудване, американско, британско? Крайно време е да ударим Полша, мястото, където се съхранява оборудването, Румъния...къде още? Словакия. Във всички места, където се обучават пилоти, танкисти. Вече е ясно, че е световна война“, каза той в ефира на програмата "Пълен контакт" по радио Вести.фм.

„Без паника. На война като на война. Рубльовка (кварталът на управляващите в околностите на руската столица) е също такава фронтова територия като Донбас или Белгород. Като цяло, започна следващият етап на специалната военна операция", това каза ултранационалистът и кремълски идеолог Александър Дугин.