Руската телевизия: Трябва да се готвим за най-лошия сценарий

Актуални новини
12:15 - 16 Август 2024
2400
Руската телевизия: Трябва да се готвим за най-лошия сценарий

Експертите, коментиращи войната на Русия срещу Украйна в едно от най-популярните предавания по руската телевизия, изпаднаха в паника и призоваха руските граждани да се готвят за „най-лошия сценарий“, предаде Russian Media Monitor.

Анализатори на „Место встречи“ по телевизия НТВ дори говорят, че

Русия трябва да „пожертва“ някои от граничните си области с Украйна.

Такива думи по руската телевизия бяха немислими до момента, но вече са реалност, защото украинската армия извърши инвазия в Курска област и окупира десетки населени места.

Политологът Максим Юсин каза, че Русия трябва в момента да предприеме „циничен“ подход и да евакуира всички граничещи с Украйна руски области и да се подготви за „най-лошия сценарий“. Той се изразява в „жертване“ на тези руски територии, „може би за 6 месеца“, защото по думите му украинците ще се укрепят там.

Политическият анализатор Виктор Олевич пък заяви, че е очевидно, че украинската армия не е в агония, както се опитват да я изкарат мнозина в Русия.

„За съжаление, те не са в агония и това е очевидно. Те (украинците) напредват“, каза той, посочвайки, че ЗСУ не са изгубили инициативата, както твърди руското военно министерство в ежедневните си сводки от фронта.

Само за няколко дни украинските въоръжени сили, които в ранните часове на 6 август извършиха неочаквана инвазия в Курска област, успяха да превземат стотици кв. км руска територия, пленявайки и много руски военнослужещи. Украйна и нейния западни съюзници посочват, че Киев има право да извършва подобни действия, защото се отбранява срещу руската агресия. Изминаха 900 дни, откакто Владимир Путин започна пълномащабна война срещу Украйна.