Руски актьор: Да бъдат проклети тези, които започнаха тази война!

Актуални новини
13:45 - 24 Февруари 2022
6480
Руски актьор: Да бъдат проклети тези, които започнаха тази война!

Популярният в Русия и Украйна кино и театрален актьор Анатолий Белий изрази емоционално мнението си за разгърнатата от Владимир Путин война срещу Украйна. Артистът публикува трогателни думи в социалните мрежи на фона на украинското знаме и помоли приятелите си украинци за прошка. Белий е заслужил артист на Руската Федерация, снимал се е в над 70 филма и участва в десетки спектакли.

Ето неговия коментар:

Роден съм в Украйна. В село Брацлав, във Виницка област на Немировски район. Там са погребани моите дядо и баба. Украйна и Русия винаги са били свързани с едно понятие за мен – Родина. Днес е черен ден в историята на моята Родина, когато едната й половина започна война с другата. Това е катастрофа. Мозъкът ми отказва да повярва. Не знам как да го спра.

Трябва да отида на репетиция, трябва да кажа нещо на децата. И какво да кажа - че ние живеем в държава, която е „водена”, по дяволите, от диктатор, който напълно е загубил разсъдака си и връзката с реалността. На когото не му пука за хората, за техния живот и за това какво ще се случи после и каква цена всички ще трябва да платим за неговата агресия.

Аз съм много миролюбив човек, но сега казвам - да бъдат проклети всички, които започнаха тази война. Не мога да сдържа сълзите си. Имам много приятели украинци. Простете ни, братя, простете ни. Срам. Позор. Болка. Безсилие.

Не знам какво ще спре тази проклета война, всичко, което остава, е някъде дълбоко в себе си, неистово да се моля и да крещя:

ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ УКРАЙНА!!!

НЕ НА ВОЙНАТА!!!