Руски баровец дава $1 млн. за главата на Путин

Куриози
23:38 - 02 Март 2022
8818
Руски баровец дава $1 млн. за главата на Путин
Руският мултимилионер, главен изпълнителен директор на "Трансперънт бизнес" Александър Конанихин, който сега живее в САЩ, обяви награда за главата на Владимир Путин. Той обещава да плати 1 милион долара на офицер, който ще арестува президента на страната-агресор.

По снимката, публикувана от Конанихин, на която пише "Търси се жив или мъртъв" може да предположим, чре наградата се изплаща и при други обстоятелства.


.

Публикацията се появи във фейсбук профила на бизнесмена.

„Обещавам да платя 1 милион щатски долара на офицер(и), които, изпълнявайки конституционния си дълг, ще арестуват Путин като военнопрестъпник, съгласно руското и международното право. Путин не е руският президент, тъй като дойде на власт в резултат на специална операция по взривяване на жилищни сгради в Русия, след което наруши Конституцията като премахна свободните избори и уби своите опоненти. Като етнически руснак и гражданин на Русия, аз виждам като свой морален дълг да улесня денацификацията на Русия. Ще продължа да помагам на Украйна в нейните героични усилия да устои на настъплението на Путиновата Орда“, казва бизнесменът, цитиран от УНИАН.

Впоследствие социалната мрежа изтри публикацията му. Конанихин отново я публикува, но без снимка.