Руски дронове са атакували Киевска област

Новини
08:29 - 05 Октомври 2022
2190
Руски дронове са атакували Киевска област

Руски дронове-камикадзе са атакували населени места в Киевска област, твърдят местните власти. Има данни за избухнали пожари и за един пострадал.

Украинската армия продължава успешното си настъпление на юг и изток. Руските войски се оттеглят от позициите си по поречието на Днепър. По данни на украинското вътрешно министерство за последните 48 часа са освободени най-малко 50 населени места. Няма място за паника, заяви ръководителят на проруската администрация в Херсон - Кирил Стремоусов.

В среднощното си обръщение президентът Зеленски заяви, че е само въпрос на време руските окупатори да бъдат прогонени от украинските земи. Той благодари на американския си колега Джо Байдън за продължаващата военна и финансова подкрепа за Киев, предаде БНТ.

"Днес имаме добри новини - и от бойното поле и от дипломатическия фронт. Първо: украинската армия отбеляза бърз и значителен напредък в южните части на страната, който е част от продължаващата офанзива. От началото на седмицата десетина селища са освободени след фалшивите руски референдуми в тях. Освободените градове и села се намират в Херсонска, Харковска, Луганска и Донецка област", заяви Володимир Зеленски, президент на Украйна.