Руски интелектуалец: Краят на Путин дойде

Собствените му хора ще го свалят, защото не могат да понасят повече цялата страна да е негов заложник, казва Артемий Троицки

Новини
21:50 - 21 Ноември 2022
7983
Руски интелектуалец: Краят на Путин дойде

Дните на Путин са преброени. Собствените му хора ще го свалят, защото не могат да понасят повече цялата страна да е негов заложник", казва в интервю за Дойче Веле руският интелектуалец Артемий Троицки.

Путин няма да издържи дълго време. Собствените му хора ще го свалят, защото не могат да понасят повече, че цялата страна е негов заложник - негов и на още няколко негови поддръжници като Медведев, Патрушев и Пригожин.

Така че Путин скоро ще бъде изведен от Кремъл, но режимът ще претърпи минимални промени.

На мястото на Путин просто ще се появи някой, с когото Западът ще може да преговаря. Защото Путин вече е напълно излишен. Той не е способен да се договори. Краят му дойде. Що се отнася до Мишустин, Собянин, Набиулина... По принцип има хора, които не са се компрометирали твърде много. Те ще могат да седнат на масата за преговори.

Може би ще има извинение (към Украйна - бел. ред.) на думи, предполага Троицки. Денацификацията на Германия винаги се дава за пример. Както е известно, това отне много време и очевидно имаше положителни резултати. Но стана фактически под външен контрол и окупация на Германия.

Невъзможно е да се окупира Русия и да се въведе външно управление.

Русия вече е фашистка държава. Хората просто ще се сърдят, ще си мислят, че са били отново ощетени, незаслужено ощетени, ще мразят другите. Не мисля, че в нашата страна е възможно каквото и да било национално покаяние.

Руският интелектуалец, журналист и музикален критик Артемий Троицки напуска Русия през 2014 година. Той наблюдава руския културен живот в страната и в чужбина и следи подробно събитията около войната в Украйна.