Руски обстрел по обект за хуманитарна помощ в Херсон

Двама души са загинали, ранени са други двама цивилни

Украйна
17:51 - 29 Юни 2023
2252
Руски обстрел по обект за хуманитарна помощ в Херсон

На 29 юни следобед руските сили осъществиха обстрел по жилищен район в град Херсон. Двама души са загинали, ранени са други двама цивилни, съобщиха местните власти.

Олександър Прокудин - началник на военното управление на Херсонска област, написа в "Телеграм", написа първо, че има само двама пострадали, но след това добави, че и двама души са загинали.

"Руската армия за пореден път подпали жилищен район в града. Врагът порази жилищни сгради, медицинско заведение, служебен автомобил, както и градско училище, в което беше разположен център за непобедимост", написа той. Припомняме, че тези центрове бяха създадени из цяла Украйна по нареждане на президента Володимир Зеленски, за да може гражданите да получават хуманитарна и друга помощ в тях.

Съобщава се, че при обстрела са ранени двама цивилни, на 34 и 51 години. Мъжете са настанени в болница с изгаряния по крайниците и лицата.

Двата смъртни случая бяха потвърдени и от местната прокуратура.

Огънят е унищожил сгради, използвани за складове, отломки са нанесли щети и на друга гражданска инфраструктура.

През изминалото денонощие руснаците са извършили 64 атаки (342 снаряда) в Херсонска област, включително три в самия град Херсон. Руснаците са атакували районите на 23 населени места в областта. През деня трима души са били ранени вследствие на руската агресия, съобщава "Украинска правда".

По-рано този месец в област Херсон хората преживяха истинско бедствие, след като руснаците взривиха язовир "Каховка".