Руски сериал показва "истината": ЦРУ взриви Чернобил! (ВИДЕО)

Култура
15:26 - 19 Април 2022
8728
Руски сериал показва "истината": ЦРУ взриви Чернобил! (ВИДЕО)

С одобрението на кремълския цензор "Ростелеком" стрийминг платформата на братушките "Уинк" започва от днес излъчването на сериал, посветен на аварията в Чернобил. 12-серийната продукция залага на "оригинална" версия за трагедията с неизброими жертви - тя е била причинена от шпиони на ЦРУ.

В главната женска роля любителите на съветското кино и путинистката дезинформация ще видят Наталия - дъщерята на емблематичния режисьор Никита Михалков, превърнал се в последното десетилетие в най-вярна подлога на кремълския режим.

Вижте трейлъра на шпионската драма:

Според създателите на сериала - сценаристът Валентин Спиридонов и режисьорът Алексей Мурадов, сюжетът е почерпен от действителността. Агенти на милитаристичното крило в американското правителство са предизвикали аварията, за да турят прът в колелата на мирните преговори за разоръжаване между САЩ и СССР.

Излъчването на "Чернобил" стартира довечера, като всяка седмица абонатите на "Уинк" ще могат да се радват на две серии. Според рекламните материали историята се върти около честния и неподкупен агент на КГБ Андрей Николаев (Игор Петренко), който сам се опитва да обезвреди сътрудника на ЦРУ Албърт Ленц (Дмитрий Улянов).

На 25 април 1986-а година Ленц се оказва в опасна близост до АЕЦ-а в Чернобил. Какво следва, всички знаем много добре...