Руски шампиони изиграха върху лед „Лебедово езеро“

Екип от 30 души превърна сцената на Зала 1 в ледена пързалка

Култура
15:54 - 04 Декември 2019
3190
Руски шампиони изиграха върху лед „Лебедово езеро“

Сцената на Зала 1 на НДК се превърна в ледена пързалка за „Лешникотрошачката” и „Лебедово езеро”. Държавният балет на лед „Санкт Петербург“ пренесе публиката в едно по-добро духовно измерение с прекрасни костюми, осветление, ръчно изработени декори от Маринския театър и оригиналната музика на Чайковски, видя репортер на Lupa.bg.

Триумфът на балета бе оценен от публиката с шест минутни овации. Продължавайки традицията да гастролират в напълно разпродадени зали у нас, снощи Господарите на спорта приключиха турнето си в София.

В рамките на двучасовите спектакли те смениха 90 костюма и разгръщаха актьорската си игра върху общо 9000 кг лед. Изграждането на съоръжението за шоутата отне 24 часа на екип от 30 души, които реновираха настилката с чиста вода в антракта.

Тежката артилерия на Константин Расадин дойде с 22 шампиона по фигурно пързаляне, които счупиха всички рекорди по скромност въпреки статута си на светила в спорта – изискванията им за комфорт зад сцената се свеждаха до свежи плодове, мляко и първокласен шоколад, научи сайтът ни.