Руски удари попиляха Херсон и Харков!

Има жертви, нанесени са щети на болница и училище

Новини
09:01 - 30 Януари 2023
7413
Руски удари попиляха Херсон и Харков!

В Украйна, продължават ожесточените боеве в Донецка област, където руските части обстрелват ключовия град Въгледар. Трима души са загинали при ракетен удар в южния украински град Херсон. Нанесени са щети на болница и училище, съобщават местните власти.

Руските войски бяха окупирали Херсон малко след нахлуването в Украйна през февруари 2022-ра година и го държаха, докато украинските сили не го превзеха отново през ноември.

След освобождението си градът редовно е обстрелван от руски позиции отвъд река Днепър. Ракета е ударила и жилищна сграда в Харков, втория по големина град в страната. Съобщава се за най-малко една жертва и няколко пострадали.

"Жената се е намирала в разрушения апартамент, който беше ударен от ракета. Тя е била тук, както съобщават близките ѝ. Те са спасени, но все още издирваме тази жена. По информация на нашите специалисти става дума за ракета С-300. Защото са открити останките, което е типично за този тип ракети. Това е просто терор и изтребление на украинския народ", заяви областнияр управител на Харков Олех Синехубов.