Руският агент опитал да вербува шеф на спецслужба

За щастие човекът е изключително верен на Родината си и веднага дойде да ми каже, разкри Бойко Борисов

Общество
09:17 - 01 Ноември 2019
1891
Руският агент опитал да вербува шеф на спецслужба

Изгоненият от България руски дипломат е опитал да вербува началник на българска специална служба.  Това стана ясно от думи на премиера Бойко Борисов пред Би Ти Ви.

За щастие човекът е изключително верен на Родината си и веднага дойде да ми каже, оттам нататък си направихме всички мероприятия, заяви Борисов.

Путин ме познава добре, знае че не се подавам на натиск и не изгоних руски дипломати, когато всички гонеха. Но когато дипломат на висок пост го хвана да вербува мои началници, мигновено го парирам. Ако пратя шпионин да вербува някой от началниците на служби на президента Путин, гоненето ще му е малко наказание, каза още Борисов.

Борисов добави, че си пишел по чат с бившия ни посланик в Русия Илиян Василев, който е известен с критиките си спрямо управлението на премиера във фейсбук.

Владимир Русяев е руският дипломат, когото България обяви за персона нон грата заради шпионаж. Руският сайт obozrevatel.com твърди, позовавайки се на дипломатически източници, че „шпионинът под прикритие“ е Владимир Русяев. Събеседници на изданието казали, че длъжността му по традиция „се падала“ на руското военно разузнаване  - ГРУ на Генщаба. И че Русяев сменил друг човек на ГРУ – Александър Горенков.