Руският патриарх обърка името на Путин

Русия
17:57 - 27 Юли 2023
3229
Руският патриарх обърка името на Путин

Руският патриарх Кирил нарече президента Владимир Путин "Ваше превъзходителство" и "Владимир Василиевич", докато се изказваше на форума "Русия-Африка" в Санкт Петербург.

Патриархът се обърка в началото на речта си, докато поздравяваше държавните глави, участващи във форума. В този момент Путин седеше със стиснати устни, а след това започна да се усмихва. Видеозаписът на речта на главата на Руската православна църква беше публикуван от кремълския пул на служителите на РИА Новости.

В речта си патриарх Кирил заяви, че от декември 2021 г. насам Руската православна църква е открила повече от 200 енории в 25 африкански държави, а Москва никога не е гледала на Африка като обект за колонизация.

Шегобийци веднага се подиграха на руския патриарх, който в миналото е бил агент на КГБ. Неговото светско име е Владимир Гундяев, а шпионският му псевдоним е Михайлов.

Вероятно докато е говорил на форума в Санкт Петербург в съзнанието на духовния водач е изникнало заглавието на съветската комедия „Иван Василиевич сменя професията си“. Филмът е по мотиви от пиесата „Иван Василиевич“ на Михаил Булгаков.

С машина на времето героите попадат в Русия от XVI век, когато управлява цар Иван Грозни. Героят Василиевич, който е двойник на руския цар, управлява за кратко време на негово място, докато Иван Грозни се крие в съвременния апартамент.

Както е известно отдавна се носят слухове, че Путин има двойници и това знаят само малцина от обкръжението му. Вероятно сред тези избрани е и патриарх Кирил, който неволно е допуснал тази грешка, издавайки по този начин, че може би на форума не присъства истинският Владимир Путин.