Руският писател Борис Акунин пипнал коронавирус

Страхът е по-страшен от болестта, смята авторът на "Турски гамбит"

Култура
19:03 - 26 Март 2020
5241
Руският писател Борис Акунин пипнал коронавирус

Руският писател Борис Акунин оповести на страницата си във Фейсбук, че се е заразил с новия коронавирус, и призова читателите си да не изпадат в паника, но да бъдат бдителни, предаде ТАСС.

"Загърбих Фейсбук, защото се боря с новия коронавирус", се казва в съобщението. "Щом като укрепна физически, непременно ще споделя впечатления. Страхът от коронавируса е по-страшен от самия коронавирус. Трябва да сме бдителни, но няма причина да се изпада в паника", написа известният писател.

Борис Акунин, чието истинско име е Григорий Шалвович Чхартишвили, започва да публикува свои литературни произведения през 1998 г. Най-известният му цикъл произведения е поредицата детективски романи "Приключенията на Ераст Фандорин".

Главният герой в поредицата е интелектуалец, който в края на 19-и и началото на 20-и век разследва престъпления, някои от които са извършени срещу държавни дейци. Съчиненията на Акунин са преведени на над 30 езика. Редица филми, като "Азазел", "Турски гамбит", "Статски съветник", "Пелагия и белият булдог", "Шпионин", са заснети по негови книги.