Руслан Мъйнов се завръща в Сатиричния театър с роля на Луи дьо Финес

Премиерата на френската комедия „Оскар“ е на 20 февруари

Култура
11:45 - 13 Февруари 2023
2049
Руслан Мъйнов се завръща в Сатиричния театър с роля на Луи дьо Финес

Руслан Мъйнов се завръща на сцената на Сатиричния театър след 20-годишна пауза с френската комедия „Оскар“ от Клод Мание, чиято премиера е на 20 февруари. "Оскар" е позната френска кинокомедия от 1967 г. на режисьора Едуар Молинаро, където главната роля - на Бертран Барние, се изпълнява от Луи дьо Финес.

На Руслан Мъйнов партнират Александра Сърчаджиева, Симеон Гълъбов, Маргарита Хлебарова, Пламен Великов, Анджелика Джамбазова, Илияна Гекова, Росица Александрова и Игнат Дълбоков, в ролята на Оскар, който е студент от театралния колеж "Любен Гройс". Режисьор на спектакъла е Венцислав Асенов.

„Оскар“ от Клод Мание е една от най-абсурдните и непредвидими ситуационни комедии. В една на пръв поглед кротка и спокойна утрин животът на парижкия милионер Бертран Барние коренно се променя. Един след друг на главата му се изсипват амбициозен счетоводител, лъжлива секретарка, самодоволен масажист и самозабравила се прислужница, при това без да броим екстравагантната му съпруга, люшкаща се между депресия и лудост", коментира режисьорът Венцислав Асенов.

"В комплект с разбунтувала се дъщеря тийнейджър картинката става все по-абсурдна. Като за капак на всичко се появява един позабравен спомен отпреди двадесет и пет години. И къде, по дяволите, е Оскар, който вероятно е баща на детето? Каква сутрин… Много смях и искрено забавление в една по френски елегантна и безумна комедия. Заповядайте! Нашата цел е мускулната треска на вашата диафрагма!", обръща се режисьорът към зрителите.