Руснаците се опитват да блокират Лисичанск от юг

Новини
20:10 - 26 Юни 2022
4314
Руснаците се опитват да блокират Лисичанск от юг

Украинските военнослужещи са успели да отблъснат днес няколко опита за щурм на позициите им в посока Славянск.

В Харковска област, руските войски са обстрелвали с танкове и артилерия няколко селища и се опитали да укрепят позициите си, но не са успели.

Край Краматорск днес не са се водили активни бойни действия - за разлика от района на Бахмут, където украинските позиции са били обстрелвани с минохвъргачки, барутна и ракетна артилерия.

Генералният щаб заяви, че руските войски са понесли значителни загуби днес край село Павловка в Донецка област, което са се опитали да щурмуват неуспешно.

Генералния щаб на украинските въоръжени сили предупреди, че руските войски подготвят диверсионни и разузнавателни групи на територията на Беларус, за да ги използват след това на територията на Украйна.

По данни на украинската армия, руските войски държат части и в граничните райони на Брянска и Курска област, като така ангажират украинските военни, които не могат да прехвърлят допълнителни части в района, където се водят най-активните бойни действия.

Припомняме, че поредните руски удари идват, докато лидерите от Г-7 в Германия обсъждат основно Украйна и хода на войната.