Руснак отхапа езика на мечка, оживя по чудо

30-годишният Николай бил нападнат от хищника в природен парк

Новини
23:18 - 11 Юни 2019
6874
Руснак отхапа езика на мечка, оживя по чудо

Жител на руския град Тува (Южен Сибир) по чудо оцеля след нападение от мечка, след като отхапа езика на животното, предаде РИА Новости, цитирайки местни източници.

Инцидентът се е случил на 2 юни. Трима мъже се събрали в националния природен парк "Хотинский", наклали огън, приготвили храна и поели поотделно в гората, за да събират рога на елени. Изведнъж 30-годишният Николай Иргит забелязал мечка. Той започнал да вика с цяло гърло, за да прогони животното, но то се нахвърлило върху него. В следващия момент мъжът, който успял да запази самообладание, отхапал езика на мечката и тя избягала.

Приятелите на Иргит се добрали до него и веднага повикали помощ. Руснакът е приет в болница с рани по лицето, главата, ръцете и корема. Сега е в стабилно състояние. "Жив съм по чудо. Звярът беше огромен", разказва потресения Николай Иргит.

Мъжът се е измъкнал от мечката, но не е успял да заобиколи дългата ръка на закона. Местните власти наложили на тримата руснаци административна глоба за незаконен палеж, допълва РИА Новости..