Рязали ламарини, за да извадят пострадалите от катастрофата във Враца (ПОДРОБНОСТИ)

Веднага след инцидента на мястото пристигнали три линейки

Новини
13:30 - 05 Януари 2023
3733
Рязали ламарини, за да извадят пострадалите от катастрофата във Враца (ПОДРОБНОСТИ)

Излезнаха подробности за тежката катастрофа, станала на Стария пазар във Враца, предаде BulNews.

Ударили са се „Ауди“ и „Рено Клио“ с врачански регистрации. Зад волана и на двете коли са седели момчета. По първоначална информация до удара се е стигнало, тъй като младежът, който управлявал „Рено“-то е отнел предимството на другата кола. Германската кола се е движела по бул. "Мито Орозов", когато идващото насреща френско возило опитало да направи ляв завой към Втора градска.

Веднага след инцидента на мястото пристигнали три линейки, две пожарни и патрул на полицията. Ударът между двете коли е бил толкова силен, че се наложило огнеборците да режат ламарините, за да извадят пътуващите в колите деца, които били заклещени вътре. 

В „Ауди“-то заедно с шофьора са пътували още 3 момчета, които по непотвърдена информация работели в куриерската фирма "Еконт". Младежът с „Рено“-то возил със себе си две момичета.

Пристигналите на място спешни медици прегледали окървавените девойки и двамата водачи, а след това ги транспортирали към Спешното на врачанската болница за допълнителни изследвания.

Вследствие на инцидента двете коли са смачкани до неузнаваемост. Цялата предна част на "Ауди"-то е размазана, изхвърчала е бронята, а по пътя има разлято масло. "Рено"-то е сериозно огънато вдясно и в предната му част.

Водачите на колите били изпробвани за употреба на алкохол, като дрегерът отчел отрицателни резултати.
В момента движението през кръстовището е силно затруднено, като служители на "Пътна полиция" контролират трафика.