РЗИ ще проверява болни ли са тези, които искат подвижна урна

Новини
09:21 - 28 Януари 2021
1368
РЗИ ще проверява болни ли са тези, които искат подвижна урна

Районните здравни инспекции ще проверяват дали заявилите желание да гласуват с подвижна урна в COVID секциите наистина са инфектирани и под карантина в момента. Това уточни шефката на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова тази сутрин пред Би Ти Ви.

Това е част от пакета промени в закона за извънредното положение, с който депутатите уреждат пандемичния вот. Те влизат за второ четене в пленарната зала днес.

На гласуването в правната комисия вчера опозицията предупреди, че ще има лишени от право на глас избиратели заради условието заявление за подвижна урна да се подава до 3 дни преди изборния ден. И при нормални обстоятелства може да се случи нещо, което да попречи на човек да гласува, обясни Дариткова. Срокът е предвиден, за да се изчистят имената на карантинираните от избирателните списъци в традиционните секционни комисии.

"Голямо разочарование е това, което виждаме като Цветан Цветанов сега", коментира Дариткова атаките на бившия втори в ГЕРБ срещу партията и предупреждението му, че ако гласуваш за нея, получаваш ДПС.

Като представител на смесен район ще кажа, че той работи в полза на ДПС, защото с тези изказвания разколебава нашия електорат и втвърдява този на ДПС. Това е много некоректно.

В първите месеци, когато Дариткова пое поста на Цветанов начело на парламентарната група, той й се обаждал да коментират нейни изказвания по медиите и да критикува телевизионни интервюта, откровено разказа тя. Той разполагаше с огромна власт, в момента виждам само повод за разочарования, приключи Дариткова темата.

Тя потвърди, че ще е кандидат за депутат отново от Смолян, където 4 пъти води листата.