РЗИ-София: Не са много случаите на COVID-19 в училищата

Новини
09:33 - 21 Септември 2020
3179
РЗИ-София: Не са много случаите на COVID-19 в училищата

"По отношение на броя на случаите на коронавирус в София - те не са толкова много. Не може да говорим, че става за разпространение в самите училища и класовете". Това заяви д-р Ирина Гайтаневска от Регионалната здравна инспекция в София по БНТ установените случаи на коронавирус в столичните училища. Тя допълни, че се осъществява постоянен и ежедневен контрол.

"Събираме информация, анализираме какво се е случило, ще се обсъдят мерките и могат да се променят някои от тях, за да може да бъде всичко под контрол", каза още тя.

Д-р Гайтаневска заяви, че по отношение на носенето на маски всичко е разписано.

"Няма как малките деца да бъдат с маска по време на час. Има моменти, в които това е абсолютно невъзможно. Освен на учителите, разчитаме и на родителите, защото това трябва да бъде постоянно разяснявано на децата. Те трябва да бъдат подсещани", призова тя.

"Не знам защо трябва да се говори за негатива или за финансовия аспект от евентуална санкция на директорите. Това е най-лесното, което може да се направи. Ако има груби нарушения ние може да го санкционираме, но да искаме отделим повече внимание на методичната помощ", каза още тя.