С 0.59 промила: Бабаитът Ванко респектира с пистолет бургаски "баби" зад волана

48-годишният Иванов бил с извадено оръжие из улиците на морския ни град, всявал ужас сред хората

Новини
22:24 - 04 Септември 2023
6651
С 0.59 промила: Бабаитът Ванко респектира с пистолет бургаски "баби" зад волана

Бесен водач на лек автомобил "Нисан Алмера", със софийска регистрация, буквално изкара акъла на бургаските шофьори и пешеходците, след като се подвизава из улиците, размахвайки в лява ръка пистолет през отворения прозорец.

Причината била, че местните водачи на МПС карали много бавно, били същински баби, а той имал спешна работа за вършене в града, фатално закъснявал за среща, а и трябвало да се връща обратно откъдето бил дошъл.

Сцената се е разигарала вчера около 15:20 часа, по главните артерии на града и покрай Морската градина. Ужасени граждани веднага са подали сигнал на тел. 112, описали са как водачът на нисана шофира не само рисково като създава предпоставка за ПТП, но и заплашва живота на другите участници на пътя, също и на пешеходците.

Веднага е направена организация от служителите на ОДМВР-Бургас. Сигналът е постъпил в Пето РУ, след което започва проследяване чрез трафичните камери. Колата е засечена, когато напуска Бургас и се отправя в посока Айтос. Мъжът е спрян от патрул при навлизане в град Айтос, на главното КПП.

По информация на Флагман.бг зад волана на нисана е бил 48-годишният Иван Иванов от Русе. Той обяснил пред органите на реда, че по време на движение към Бургас и в самия град действително извадил и размахвал газов пистолет, но нямал за цел да убива. Искал да респектира другите участници в движението, защото не му правели път, карали много бавно, това го изнервяло. Нямало друг начин да ги накара да отбиват встрани.

Иван Иванов е тестван за употреба на алкохол, дрегерът отчел 0.59 промила. Той е задържан и отведен в сградата на Пето районно управление в Бургас. Предал газовия си пистолет с протокол за доброволно предаване.

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление - Бургас. Джигитът от Русе е с 24-часова мярка за неотклонение. Той ще получи обвинение за хулиганство и заплаха с убийство.