С 1000 км/ч: ОАЕ пускат до 2026 г. свръхзвуковия влак Virgin Hyperloop

Той ще превозва пътниците от Дубай до Абу Даби за 12 минути, с кола отнема 1-1,5 часа

Новини
12:06 - 30 Март 2023
1554
С 1000 км/ч: ОАЕ пускат до 2026 г. свръхзвуковия влак Virgin Hyperloop

До 2026 г. ОАЕ може да пуснат свръхзвуковия влак Virgin Hyperloop със скорост до 1000 км/ч.

Virgin Hyperloop ще превозва пътниците от Дубай до Абу Даби за 12 минути. С кола отнема 1-1,5 часа.

Припомняме, че преди време Дубайският свръхзвуков влак бе тестван в САЩ. Свръхзвуковият влак Hyperloop Dubai проведе тестово движение с хора, съобщи Gulf Today.

Свръхзвуковият влак Hyperloop Dubai проведе тестово движение с пътници на борда в Лас Вегас. Проектът за няколко милиарда долара, известен още като Virgin Hyperloop One,

ще намали времето за пътуване от Дубай до Абу Даби от час и половина на 12 минути.

Важна роля в развитието на проекта изиграха инвестициите на базирания в Дубай конгломерат DP World, водещ доставчик на интелигентни логистични решения. Султан Ахмед бин Сулайем, председател на Virgin Hyperloop, председател на групата и главен изпълнителен директор на DP World, стана свидетел на място на тестването на свръхзвуковия влак в САЩ.

Тази историческа тестова фаза, съчетана с постиженията на Hyperloop Certification Authority, ще проправи пътя за сертифициране на Hyperloop системите в световен мащаб, включително в Саудитска Арабия и ОАЕ.

Първият влак-капсула пътуваше по тестовата писта със 100 мили в час. Пътниците бяха Джош Гигел, главен технически директор на Virgin Hyperloop, и Сара Лучиан, директор на „Отдел работа с пътниците“. Те двамата се качиха смело в капсула за двама с предпазни колани, плюшени седалки и малки прозорци.

Virgin Hyperloop е транспортна система, при която хората пътуват във влак, който пътува във вакуумна тръба с над 700 километра в час.

Системата Virgin Hyperloop включва магнитна левитация, много подобна на тази, използвана в съвременни високоскоростни железопътни проекти в Япония и Германия.

Virgin Hyperloop предвижда създаването на транспортни системи, свързващи градовете. Джош Гигел обясни, че бъдещите му търговски системи ще имат сепарета с капацитет от 25 до 30 души. Той каза още, че

Virgin Hyperloop осигурява превоз на десетки хиляди пътници на час.

Системите Hyperloop могат да работят както над земята, така и под земята, но досега компанията се фокусира върху надземни проекти. Прокарването на тунели под земята може да отнеме много време и да е скъпо за тестови структури. Очаква се системата Hyperloop да бъде сертифицирана през 2025 или 2026 г.