С 20% са скочили самоубийствата на американски военни

Проявите на посттравматично стресово разстройство са се влошили по време на пандемията

Новини
12:41 - 28 Септември 2020
3428
С 20% са скочили самоубийствата на американски военни

Броят на самоубийствата сред американските военни по време на пандемията се е увеличил с 20% в сравнение със същия период на миналата година.

Това съобщи ТАСС, цитирайки данни на представители на армията, военновъздушните сили и специалисти по психично здраве, предаде Канал 3.

"Броят на случаите с проблеми с психичното здраве се е увеличил", каза министърът на армията на САЩ Райън Маккарти. „Не можем точно да кажем, че е заради коронавируса. Но има пряка връзка: след разпространението на коронавируса броят на самоубийствата се е увеличил." Нараснал е не само броят на самоубийствата, но и на убийствата и насилственото поведение.

Както се отбелязва във Въоръжените сили, наблюдаваната тенденция може да бъде свързана с увеличаване на нестабилността, както финансова, така и психологическа: пандемията е увеличила нивото на стрес, на което са изложени и без това напрегнатите военни. В периода от април до края на август по-често са търсели психиатрична помощ и ветераните, у които проявите на посттравматично стресово разстройство са се влошили.

САЩ в момента са на първо място по разпространение на заразата с над 7,1 милиона случая на инфекция и над 204 000 смъртни случая.