С българския химн започна шествието в защита на традиционното християнско семейство

Организаторите на събитието изразиха и недоволството си от провеждането на "София Прайд"

Новини
14:20 - 12 Юни 2021
2651
С българския химн започна шествието в защита на традиционното християнско семейство

Започна шествието на националистически организации, които изразяват недоволството си от провеждането на "София Прайд". То е в защита на традиционното християнско семейство. В началото пред НДК, където беше сборният пункт, прозвуча българският химн.

Сред организаторите на събитието са "РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ" и ВМРО, а демонстрацията им идва ден след началото на предизборната кампания.

Според тях "София Прайд" е нарушение на Конституцията, защото "те рушат психичното и физическо здраве на младежта, като внушават поведенчески модели, водещи до възпрепятстване възпроизводството на нацията".

Малко по-късно днес за 14-та поредна година ще се проведе "София Прайд", който е в подкрепа на в подкрепа на ЛГБТИ (лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс хора) общността в България. Събитието ще се проведе под мотото "Отново заедно", след като миналата година "София Прайд" се проведе онлайн заради пандемията и коронавируса.

Сега традиционното шествие ще се проведе при спазване на актуалните противоепидемични мерки за провеждане на събития на открито.