С час по COVID-19 стартира учебната година в Сърбия

Актуални новини
12:41 - 01 Септември 2020
877
С час по COVID-19 стартира учебната година в Сърбия

С час, посветен на инфекцията от новия коронавирус, започва учебната година в Сърбия днес. За коронавируса ще се говори и в часовете по биология, физическо възпитание, здравно възпитание и гражданско възпитание, заяви министърът на образованието Младен Шарчевич, съобщават белградските вестници.

Той посочи, че в училищата трябва да се спазват всички мерки, а на учениците трябва постоянно да се напомня да носят маски и да спазват физическа дистанция.

Местните училища са получили препоръка да не организират ученически екскурзии през първото полугодие. Шарчевич каза, че на всеки 15 дни ще се прави анализ на ситуацията в училищата и ще се дават препоръки. 

Министърът увери, че има достатъчно средства за дезинфекция, че училищата ще се чистят сутрин и вечер, а между смените ще има проветряване и дезинфекция на чиновете и ще бъде увеличена хигиената във физкултурните салони.

Докато времето е хубаво, учителите в Сърбия са посъветвани да провеждат часовете сред природата или в училищния двор. Освен това всяко училище трябва да има стая за изолация, ако се появи дете, което има симптоми.