С капачки финансират детското отделение в Перник

Монтираха метално сърце за събиране на непотребна пластмаса в центъра на града

Новини
13:23 - 31 Май 2019
3225
С капачки финансират детското отделение в Перник

Метално сърце за събиране на непотребни пластмасови капачки е поставено пред сградата на Централната поща в Перник. Това съобщиха от фондацията "П.У.Л.С.", която заедно с неформалната група "Достъпна градска среда - Перник" е инициатор на начинанието.

Събраните капачки ще се предават за рециклиране. Получените средства ще се предоставят за купуване на необходими уреди или медикаменти за детското отделение в МБАЛ "Рахила Ангелова", съществуването на което периодично е под въпрос заради хроничен недостиг на лекари.

"Парите за килограм капачки изобщо не са много, но когато повече хора събират и предават капачки за каузата, общият ефект ще е значим, и това може да се види от постигнатите до момента резултати в кампанията "Капачки за бъдеще" и закупените кувьози", призовават инициаторите.

Акцията в Перник не е кампанийна. Идеята е да продължи дългосрочно в името на отговорното потребление и добротворството. Сърцето е реализирано с финансовата и логистична подкрепа на народния представител Станислав Владимиров.

Перничани обаче имат и по-радикални предложения – например да се постави кутия за пластмасови капачки пред общината, а събраните средства да се разпределят за заплатите на кметовете и администрацията. С техните заплати пък да се направи кухня за бедни или да се финансира педиатрията в местната болница.