С любовница на Световното в Катар - до 7 години затвор!

Гей двойките също ще бъдат наказвани в азиатската държава

Спорт
10:35 - 27 Юни 2022
2651
С любовница на Световното в Катар - до 7 години затвор!

По време на Световното първенство по футбол в Катар, което ще се проведе между 21 ноември и 18 декември тази година, ще бъдат забранени сексуалните извънбрачни отношения, предупредиха английските медии феновете, смятащи да наблюдават на живо срещите от Мондиала.

Събирането на много привърженици от целия свят е предпоставка и за големи празници, но законите в Катар са много строги и хора, заловени в прелюбодейство, рискуват до седем години затвор. В арабската държава е забранен и хомосексуализмът. Ръководителите на ФИФА вече предупредиха феновете, че няма да се правят "никакви изключения".

"Сексът по време на първенството ще бъде забранен, освен ако не сте семейство. Със сигурност няма да има авантюри за една нощ. Всеки трябва да запази хладнокръвие, освен ако не иска да се озове в затвора. За първи път в историята на Световните първенства сексът ще бъде забранен. Феновете трябва да са подготвени", коментираха за британската медия от полицията.

"Искам да дойдат хора от целия свят и да оценят културата ни. Всички живеем на една планета, но сме от различни култури. Ще посрещнем всички, но очакваме хората да уважават правилата ни", каза преди няколко седмици емирът на Катар Шейх Тамим Бин Хамад Ал-Тхани.