С обвинение! Шофьорът на камиона, убил 19-годишното момиче, е с мярка "задържане под стража"

59-годишният Валентин Иванов е в "Пирогов" под полицейска охрана

Актуални новини
13:26 - 15 Октомври 2022
2812
С обвинение! Шофьорът на камиона, убил 19-годишното момиче, е с мярка "задържане под стража"

Шофьорът на камиона, прегазил 19-годишно момиче в София, е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на причинена катастрофа заради нарушаване на правилата за движение, съобщи БНТ.

На Валентин Иванов е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа. Очаква се прокуратурата да прецени, дали ще иска и постоянното му задържане. Иванов е от Гоце Делчев.

След катастрофата Иванов е в болница "Пирогов" под полицейска охрана. От лечебното заведение днес съобщиха, че най-вероятно той ще бъде изписан в понеделник. Според директора Валентин Димитров все още не може да се каже дали шофьорът е бил под въздействието на алкохол или наркотици.

"Мога да кажа, че няма соматични заболявания, няма травми, нито инфаркт или инсулт. Няма причина, поради която да смятаме, че това нелепо събитие е станало поради някакви здравословни причини, добави директорът на лечебното заведение", коментира пред медиите Димитров. По думите му шофьорът е бил „наистина неадекватен”:

"Това означава, че когато го приехме, човекът не знаеше къде се намира. Нямаше връзка с този свят. Но това може да бъде и във връзка със стреса", уточни още Димитров.

Вчера от полицията заявиха, е 59-годишният шофьор е бил с малък стаж като водач. Придобил е право да шофира след 40 години. По думите на Станимир Станев, зам.-главен секретар на МВР, е имал нарушения, издадени са му 7 наказателни постановления, налагани са му глоби, като само една е за превишена скорост.