С пукването на пролетта -   "човек" застреля щъркел

Прелетната птица - един от символите на българския народ, беше простреляна в сърцето

Новини
10:05 - 21 Март 2019 (обновена)
2179
С пукването на пролетта - "човек" застреля щъркел

Времето започна да се оправя, да покачва своята "телесна" температура, но явно хората няма да се оправят. Или поне някои от нас. Има и такива индивиди, за които трудно би могло да се употреби думата човек.

Да, точно такъв НЕчовек посегна на една птица, на която всички толкова много се радваме. С настъпването на пролетта всеки един от нас с нетърпение търси да види дръвче, чиито цветчета се разлистват, или щъркел, за да може да свали мартеницата си и да я закичи някъде.

В Хаджидимово спря да тупти едно сърце. Сърце на щъркел, който е прелетял над 12 000 км, за да свие отново грездо у нас и да създаде поколение. Е, за съжаление, няма да има тази възможност, защото нечия човешка ръка реши да натисне спусъка и изстрелът да прониже красивата птица в гърдите.

"Най-харесваната и почитана от българския народ птица проля кървави сълзи в навечерието на пролетното равноденствие. Това му е "подаръкът", "наградата" от жител на град Хаджидимово за усилията, които е положил за да се завърне в собственото си гнездо. Ами, ако цената беше по-скъпа, ако беше пострадал човек? Но не си мислете, че всички жители на Хаджидимово са лоши, затова вярвам, че стореното ще е за поука, за да не се повтори никога повече. Прелетял между 10-12 хиляди километра, за да се завърне в собственото си гнездо, получил патрон в гърдите за добре дошъл", е написал в своя пост в групата във Фейсбук "НЕ на изхвърлянето на домашни любимци на улицата!" - Димитър Попов.

Пернатото е издъхнало около час след намирането му в гр. Хаджидимово.

"На излизане от Хаджидимово намерих друга мъртва птица - зеленоножка", допълва тъжния си пост Попов.