Събарят оградата - убиец в Хасково

Общество
17:58 - 25 Април 2019
1373
Събарят оградата - убиец в Хасково

Министерството на отбраната най-после се сети да бутне оградата убиец в Хасково. Част от нея се срути миналия петък и уби 57-годишен мъж, който имаше нещастието да върви по тротоара до разнебитеното съоръжение по време на силен вятър.

Събарянето е възложено на хасковска фирма. До момента са разрушени малко повече от 60 метра от оградата с  тежки машини и флексове.

От Военна прокуратура в Пловдив поеха разследването на инцидента, а военният министър Красимир Каракачанов разпореди спешна проверка на всички имоти на МО.
Стана ясно, че собственикът на паянтовия дувар е констатирал още през 2011 година, че той се руши.

Преди около два месеца служители, отговарящи за инфраструктурата в отбраната, са направили констативен протокол, а военният министър е издал заповед няколко дни преди фаталния инцидент, да се сформира комисия и да се направи оглед на сградния фонд в района.

Собственикът на разкривената ограда е събирал и оферти за изпълнители на разрушителните дейности. Само една оферта обаче и била подадена до 12-ти април, а по закон за завършването на процедурата са необходими още две предложения.
И докато институциите спазваха буквата на закона и бяха супер изрядни, на 19-ти април около 18.30 часа покрай опасно надвисналата над улицата ограда, за която много пъти са предупреждавали и медиите, и гражданите, една човешка съдба беше погребана под тонове тухли.