Sabaton яхнаха танк във Велико Търново

Шоу
19:46 - 03 Декември 2022
4601
Sabaton яхнаха танк във Велико Търново

Световноизвестната пауър метъл група „Сабатон“ се похвали с посещението си в Националния военен университет. В интервю пред популярния ютъбър Инди Нейдел басистът на групата Пар Сюндстрьом не скри очарованието си от видяното във Велико Търново.

Пред него той разказва как началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов е поканил групата във Велико Търново, след като станал фен на тяхната музика. Басистът споделя впечатленията си от Националния военен университет и не пести суперлативи за курсантите, съобщи „Борба”.

„Когато излязохме от църквата, точно срещу нас бяха войниците. Започнахме да се чудим какво става, започна да звучи песента „Долината на смъртта“, а след това стартира и шоу-демонстрация на битки, разбиваха плочи, изглеждаше страшно“, споделя Пар Сюндстрьом и пояснява, че демонстриращите са участвали в „България търси талант“ и са се класирали на второ място. 

След което разказва, че групата е давала автографи на много фенове сред курсантите, които се оказали от различни краища на България.

Сюндстрьом се похвали и с това, че момчетата са се возили на танк и са стреляли с истинско оръжие на полигона. Групата е правила и видео как се возят във военен камион.  Те са снимали и демонстрацията на отбора по ръкопашен бой на ВТУ, която беше излъчена и като фон на разговора.

Накрая басистът показа и голяма дамаджана с ракия, която е взел за спомен от България и определя преживяването във Велико Търново като „най-добрият ден“.

Момчетата от групата бяха във Велико Търново през лятото и имаха плътна програма в Националния военен университет.