Съболезнования от Фандъкова до близките на кмета на Загреб

Милан Бандич почина внезапно рано тази сутрин на 66-годишна възраст от инфаркт

Новини
19:09 - 28 Февруари 2021
3238
Съболезнования от Фандъкова до близките на кмета на Загреб

Кметът на София Йорданка Фандъкова изпрати съболезнователно писмо до близките на кмета на Загреб Милан Бандич, предават от БНР. Кметът на Загреб Милан Бандич  почина внезапно рано тази сутрин на 66-годишна възраст от инфаркт.

„С голяма тъга научих за загубата на моя колега и приятел Милан Бандич. Бих искала да изразя най-искрените си съболезнования на семейството и близките на г-н Бандич и съпричастността си към огромната тъга в този труден момент“, пише столичният градоначалник.

По думите й Милан Бандич ще остане в историята на хърватската столица с безспорните си победи и активната си дейност. В рамките на управлението си като кмет на Загреб той спечели уважението на своите партьори, остави следи в развитието и облика на хърватската столица и заслужено се радва на подкрепата на ижтелите на града.

Хърватските медии информират, че късно сноши Бандич се е почувствал зле и е бил откаран от автомобил на спешна помощ в болницата „Свети Дух“, където е починал, въпреки опитите на лекарите да го реанимират.

Бандич от дълго време е имал сериозни здравословни проблеми. През 2003 г. преживява тежък инсулт. Преди три години му бе вграден стент, а през юни миналата година бе хоспитализиран, след като се почувствал зле.

Той страдаше и от белодробна емболия и има претърпени няколко операции, включително на гласните струни.  Бандич се наложи като един от най-известните хърватски политици, управлявайки столицата през последните 21 години. След кончината му столицата ще бъде управлявана от заместник-кмета Йелена Павичич до произвеждането на местните избори.