Съболезнования за починалата лекарка заляха мрежата

Общество
11:14 - 02 Май 2020
5402
Съболезнования за починалата лекарка заляха мрежата

Новината за починалата лекарка в Сливен, паднала жертва на коронавируса, разтърси социалните мрежи. Лекари и граждани заляха интернет платформите със съболезнования. 

"Съболезнования на близките! Това е най-тежката присъда за професионалния стоицизъм! Поклон и светла и памет д-р Илияна Иванова!!!", написа във Фейсбук шефът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

"Загубихме първия ЛЕКАР в битката с COVID-19, д-р Илиана Иванова от инфекциозно отделение на МБАЛ Сливен. Дълбок поклон пред всеотдайността й! Светла памет и искрени съболезнования на близките и семейството й!". Това написа в социалните мрежи и д-р Ваня Косева от Ямбoл, която живeе и работи в Пловдив.

Доброслав Иванов също споделя: "Тази вечер Сливен даде жертва на първа линия в борбата с коронавируса. В инфекциозното отделение на областната болница е починала е д-р Илияна Иванова, вечно светла да бъде паметта и! Дълбок поклон!И дано здравните власти обърнат сериозно внимание на отделението, в което досега са установени 7 положителни медицински лица, и в което хората работят под страшен риск!" 

Екипът на Lupa.bg също изказва дълбоки съболезнования на близките на починалата лекарка.