СЪБРАХА СЕ! Топ путинистите Радев, Орбан, Вучич и Алиев пийнаха чай

И от Великобритания Пилота не пропусна възможността да говори срещу помощта за Украйна в битката с руския агресор

Политика
08:00 - 19 Юли 2024
4214
СЪБРАХА СЕ! Топ путинистите Радев, Орбан, Вучич и Алиев пийнаха чай

"Събрахме се!" Приятелите на Путин, на чай, по време на срещата на върха на Европейската политическа общност. Орбан, Радев, Алиев, Вучич.

Днес (вчера - б. р.), дворецът Бленхайм в южната част на Англия, пише журналистът Веселин Дремджиев във фейсбук.

На кадъра виждаме българския президент Румен Радев в компанията на президента на Сърбия Александър Вучич, премиера на Унгария Виктор Орбан и президента на Азербайджан Илхам Алиев.

Радев е във Великобритания за участие в Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общност. Видимо се събира не с кого да е, а именно с политиците с най-проруски позиции на срещата.

И от Великобритания Радев не пропусна възможността да говори срещу помощта за Украйна в битката с руския агресор.

"И ако ние продължаваме да водим същия стил война, със същата интензивност - ние наближаваме момента, в който Украйна ще остане без хора на бойното поле. Е, тогава всички ние ще се изправим пред една невероятно тежка политическа и морална дилема - от една страна, ако не продължим да подкрепяме Украйна - компрометираме нашите ценности, но ако продължим да подкрепяме - как ще го правим - ще изпратим хора ли? Това е абсурдно! Така че колкото по-бързо се вземат необходимите решения да се използва най-сетне дипломацията като един от най-силните инструменти за решаване на конфликти, толкова по-добре", каза Радев, цитиран от БНТ.