Сабрутев: Забраната за износ на горива доведе към спад на цените

Дерогацията безспорно е едно от най-големите постижения на кабинета "Петков", заяви депутатът от ПП

Топ
18:56 - 20 Декември 2022
2479
Сабрутев: Забраната за износ на горива доведе към спад на цените

"Дерогацията безспорно е едно от най-големите постижения на кабинета "Петков". Днес разглеждахме в парламента законопроект, който всъщност забранява на "Лукойл" да изнася горива. Той беше внесен преди ЕК да се произнесе с допълнителното становище, че дава разрешение да се изнасят горива към Украйна и трети страни", това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев.

"Това, което планираме от ПП е да внесем допълнение и изменение на това предложение, така че да допълним решението на ЕК да се изнасят частично горивата към Украйна и трети страни", допълни Сабрутев.

Изказването на депутата от "Продължаваме промяната" е по повод на решението на парламента от днес "Лукойл" да не може да изнася горива, произведени от рафинерията на компанията в Бургас.

"Продължаваме Промяната беше първата политическа сила, която внесе реално решение за проблема с цените на горивата. Нашето решение съдържа изискване "Лукойл" най-сетне да върне икономическата си дейност тук в България, така, че да може да плаща в България данъците си", каза още Сабрутев в предаването "Още от деня".

"Забраната за износ на горива ще даде допълнителен тласък към спада на цените. Няма евтините горива да се изнасят там някъде в чужбина. България е една от малкото държави в ЕС, която може да се възползва от тази дерогация", допълни Сабрутев.