Сачева дава пакети с храна на още 40 000 души

Програмата "Топъл обяд" ще обхване до 17 000 души, каза социалният министър

Общество
12:01 - 02 Април 2020
2580
Сачева дава пакети с храна на още 40 000 души

Програмата "Топъл обяд" ще обхване над 17 000 души. Патронажната грижа ще може да обхване над 45 000 души. Предстои предоставяне на индивидуални пакети с хранителни продукти, имаме възможност за още 40 000 души. Правим програма с БЧК за просещите хора, както и за тези без лични карти", заяви социалният министър Деница Сачева.
 
"Нека до 12 ч. в пощите да оставят чисти коридори за възрастните хора, за да си получат пенсиите. Те могат да бъдат изплатени и на представител с нотариално заверено пълномощно, тези с банкови карти ще си ги получат на 7 април. Днес ще издам заповед за безопасните условия на труда в условията на извънредно положение. Сред препоръките ми ще са дезинфекция поне 2 пъти на ден, ако са на сменен режим след всяка смяна, осигуряване на респираторна хигиена чрез проветряване, отстраняване от работа на хора с грипоподобни симптоми", обяви Сачева.
 
"През този месец на гражданите може да бъде издаде електронен подпис напълно безплатно, препоръчвам да се използват все повече електронните услуги", обясни тя.