Сачева отрече кабинетът да е „мафия”

Политика
13:47 - 21 Юли 2020
1539
Сачева отрече кабинетът да е „мафия”

„Няма мафия. Може да има грешки, може да има неща, които да се поправят – това без съмнение е необходимо. Без съмнение ще бъдат чути гласовете и ще има промени, но нека правилно да тълкуваме фактите и нека всички заедно си поставяме общи цели“. Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на брифинг пред медиите след преодоляния вот на недоверие срещу правителството беше отхвърлен.

Сачева коментира отпуснатите от ЕС средства за България за преодоляване на последиците от COVID-кризата.

„Ключовите думи, с които беше приета многогодишната финансова рамка, са конкурентоспособност, растеж и заетост. Това са общите цели. Когато всеки един от нас говори за това, че България трябва да бъде едно по-добро място за живеене, нека да припомним, че България ще стане такова по-добро място за живеене, първо – ако всеки един от нас спазва законите и Конституцията, но и когато всички заедно си поставяме общи цели. Няма как България да бъде по-добро място с непрекъснати протести и непрекъснати призиви за оставки, дори и когато нямаш визия за бъдещето“, подчерта тя.

Сачева припомни още, че дори и при намален общ бюджет на многогодишната финансова рамка, България получава по-голямо финансиране с 1 млрд. евро. „Това не може да се случи в държава, в която средствата се харчат непрозрачно. В държава, в която има съмнения за тежко корупция или в държава, която се управлява от мафията. Няма как да се увеличава бюджетът, ако няма доверие в това, което правим и в това, което се случва и нас“, смята социалният министър.