Сачева попари надеждите на бунтарите: Няма да подаваме оставка

Подготвяме се за един много тежък сезон до края на годината, заяви социалният министър

Общество
20:19 - 01 Август 2020
2357
Сачева попари надеждите на бунтарите: Няма да подаваме оставка

"Работата ни е да решаваме проблемите на хората и това правим. Подготвяме системите за един много тежък сезон до края на годината. Правителството няма да подаде оставка, защото това би било крайно безотговорно. Хората очакват конкретни действия. Действащият парламент е ключов инструмент за решаване на проблеми. Доказа се и във времето на изолацията". Това каза социалният министър Деница Сачева в "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3.
 
Защитаваме стандартите, свързани със социалните услуги. Има  увеличение на заплатите с 21% на работещите там. Парите за пенсионерите (50 лева месечно за три месеца) идват от държавния бюджет. За първи път се прави такава универсална подкрепа за всички пенсионери, каза още Сачева. 
 
Тя обясни, че ще поиска отпускането на 89 до 100 милиона лева за подкрепа на семейства с деца, ако се наложи затваряне на училища и детски градини. Министърът напомни, че са отпуснати допълнително 122 милиона лева за осигуряване на социални асистенти на нуждаещите се. Тя отбеляза също, че за хората на първа линия ще бъде продължена мярката с 1000 лева и ще бъде разширена. 
 
Разделенията у нас са твърде много и трябва да се спре с чертаенето на разделителни линии, каза още тя.