Съдът остави в ареста Антон и Тиграта

2 500 евро са платени, за да изработи бомба и да я хвърли по къщата

Новини
16:09 - 28 Ноември 2019
2398
Съдът остави в ареста Антон и Тиграта

Апелативният съд в Бургас остави в ареста Антон Кабадов и Митко Недялков- Тиграта, единият поръчител а другият изпълнител за тежко престъпление. Кабадов отказвал да плати издръжка за детето си, но след като майката завела иск срещу него, наложило се да и брои 2500 лева накуп. Обвинен е, че за да си отмъсти, побеснелият баща поръчал на Тиграта да хвърли самоделна бомба /с 400 г тротил/ по терасата на бившата на Антон в айтоското село Черноград.

И двамата поискаха от магистратите домашен арест. Тиграта почти се разплака, като разказа как двамата с Антон били приятели отпреди 17 години. Антон непрекъснато му се оплаквал от проблемите си, затова, самоволно, тиграта метнал бомбата- заради приятелско чувство, а не че някой му е поръчал. Кабадов от своя страна каза, че няма да се крие защото ако се укрие той дефакто ще предаде семейството си. С новата си жена и дете той живее в Германия и ръководи фирма от девет човека. Кабадов добави още, че иска домашен арест, защото така може да работи от разстояние. Не било вярно, че не иска да плаща издръжка. Той дори правил дарение за африкански деца чрез Фейсбук, макар там да е с друга фамилия. Сложете ми гривна, за да ме проследявате, дори каза обвиняемият, който декларира, че е готов да се разписва на два часа в полицията. Магистратите обаче прецениха друго.

Преди три години Антон и бившата му се запознали и живели заедно в Германия, където били на гурбет. След като се родило дете обаче Антон категорично отказал да го признае, но клекнал след делото за бащинство, което загубил. По категоричен начин, след направена ДНК експертиза, станало ясно че той е бащата и трябва да плаща по 180 лв. на месец за издръжката на сина си.

Според държавното обвинение, Антон платил 2 500 евро на Тиграта, за да изработи бомбата и да я хвърли по къщата.