Съдът остави в ареста украинеца, задържан в ТЕЦ „Марица-изток 2“ и обвинен в шпионаж

Актуални новини
21:48 - 20 Юни 2024
3477
Съдът остави в ареста украинеца, задържан в ТЕЦ „Марица-изток 2“ и обвинен в шпионаж

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста украинеца, обвинен в шпионаж, съобщиха от пресцентъра на съда. Оттам допълват, че по искане на градската прокуратура заседанието се е гледало при закрити врата.

Съдът е приел, че има доказателства, от които може да се направи обосновано подозрение, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен. Освен това, според съда, има опасност мъжът да извърши престъпление и да се укрие.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на жалба и протест пред горната инстанция. В случай на такива, заседанието е насрочено за 2 юли.

Припомняме, че Софийска градска прокуратура съобщи вчера, че на 18 юни 23-годишен мъж, който се идентифицира с украински документ за самоличност, е задържан от охраната на ТЕЦ "Марица Изток 2", вътре в самата топлоцентрала. При извършен обиск у мъжа са открити дронове, мобилни телефони, фотоапарати, множество СИМ карти, както и карти памет. Той е привлечен в качеството на обвиняем затова, че е събирал информация, която представлява държавна тайна, с цел да я предостави на чужда държава.